Wednesday, June 21, 2017

Dari Meja YDP SMK SBU ... SUMBANGAN IKHLAS

Salam sejahtera kepada semua ibu bapa SMKSBU

Dato'/ Datin/ Dr / Tuan / Puan...'

SUMBANGAN IKHLAS

Kami sebagai wakil PIBG amat terharu dan berterima kasih dengan sumbangan-sumbangan yang tuan puan dalam menjayakan 2 aktiviti PIBG iaitu Majlis Ramah Mesra PIBG dan KSIB pada bln April dan Majlis Sambutan Hari Guru pada bulan Mei yang lalu.   TERIMA KASIH.

Dalam bulan Ramadan yang mulia, saya selaku YDP ingin memohon sekali lagi sekiranya ada ibu bapa sama ada muslim ataupun non muslim untuk turut sama membantu PIBG dalam memberikan sumbangan kepada anak-anak yatim SMKSBU dan anak-anak miskin SMKSBU serta ahli SMKSBU yang baru kehilangan ahli keluarga agar mereka dapat menyambut Hari Raya Aidilfitri seperti insan-insan yang lain. 

Justeru itu, pihak PIBG akan melampirkan sehelai surat makluman dan senarai penyumbang untuk anak-anak miskin / keluarga miskin / anak-anak yatim di dalam kelas semasa Hari Pengambilan Kad Kemajuan pada hari ini. 

Mohon tuan puan dapat memberikan sedikit sumbangan ikhlas .

Pihak PIBG dengan bantuan pihak sekolah akan mengagihkan wang sumbangan ini pada hari Khamis nanti semasa majlis khatam Al-quran. 

Jika ada sumbangan lebih, PIBG mewakili tuan puan yang memberikan sumbangan ini utk membeli barang peralatan masak untuk keluarga miskin  di SMKSBU. 

Dalam bulan yang mulia ini dan atas semangat kekeluargaan antara ibu bapa SMKSBU ...diharap akan memeriahkan lagi Sambutan Hari Raya Aidilfitri pada tahun ini.

Bagi ibu bapa yang bertanyakan tentang status  sumbangan PIBG ... duit itu HANYA digunakan untuk bahagian-bahagian yang telah dipersetujui dalam AGM lepas.

CATATAN:
Apabila ada majlis atau program yang perlu dibuat atau diadakan untuk merapatkan hubungan... maka kutipan sebegini akan diadakan.

Terima kasih.

Ikhlas...

Indran Subrumanian
YDP PIBG 2017/2018.

No comments:

Post a Comment